Atzeneta i Valencia Mestalla signen un empat en un partit que ha tingut de tot

Alex Chico ha pentinat el baló en el primer gol de Serra. Foto: Paula Jarque.
  • Atzeneta UE 2 (Javi Serra) Valencia Mestalla 2 (Fran Navarro)
  • Els dos equips han acabat amb 10
  • 350 persones s'han donat cita exhaurint totes les entrades que s'han posat a la venda.

L'Atzeneta UE s'ha estrenat a la divisió de bronze del futbol estatal amb un empat davant el Valencia Mestalla. Un partit que ha tingut de tot, futbol, gols, expulsions i públic. Tota ha estat una novetat per a un poble de poc més de 1000 habitants que hui ha gaudit de l'espectacle que arrossega el futbol professional.

El Regit ja és camp de 2a B i la veritat siga dita que ha tingut una bona estrena perquè el camp atzeneter i el seu indret natural han acollit un bon espectacle de futbol amb dos bons equips que no han escatimat en aportar dosis de la delicatessen futbolística que els hi acompanya. Els prolegòmens del debut social han estat per immortalitzar, per viure tot el seguici que acompanya a partits d'aquest caliu. També, hi ha hagut moments per al record amb el respectuós minut de silenci per retre homenatge a Españeta, un dels grans del valencianisme que va morir esta mateixa setmana. I amb el xiulet del col·legiat ha començat la història d'un club i un poble il·lusionat amb el seu equip. La batalla sobre la gespa sintètica del Regit s'ha inaugurat amb tres avisos dels locals, un de Serra, espectacular l'ex del Castelló, que ha escopit el pal, un altre d'Ayo que ha acabat amb gol anul·lat i finalment un lliure directe de Lolo Ivars que ha aturat Bernad amb dificultats.
Capritxos del futbol, la primera del València Mestalla ha anat dins. Un baló on Fran Navarro guanya l'esquena, es planta davant Lucas i el supera amb un toc subtil. Una gerra d'aigua freda.
L'Atzeneta no li ha perdut la cara al duel i Christian Albert ha flirtejat amb el gol en una jugada en què un defensor ha salvat sota els pals. I tot i que el futbol no entén de justícies, el marcador s'ha igualat amb l'home del partit, Javi Serra. El futbolista de Puzol ha estat llest per aprofitar una pentinada d'Alex Chico i superar Bernard.

Expulsió de Kike Ferreres
El col·legiat ha demanat el seu espai de protagonisme expulsant al 32 a Kike Ferreres. Quedarà el dubte de la intencionalitat del futbolista de Borriana i com han estat de decisiu les escridassades del futbolista che. La realitat és que l'Atzeneta s'ha quedat amb inferioritat. No obstant això, el conjunt taronja ha continuat amb el seu treball; canyeta-peixet. I quan les manetes del rellotge invitaven a agafar un descans, Carles ha fet alçar al respectable amb una volea des de la frontal que ha topetat amb el travesser. Haguera estat un gol digne d'una estrena històrica.
Després del pas per vestidors, el guió ha mantes la mateixa trama fins que de nou Javi Sierra s'ha tret de la cistella un lliure directe que ha superat Bernard per avançar d'esta manera al quadre taronja. Amb un jugador menys i guanyant. I tot seguit, el panorama s'ha aclarit encara més per als de David Albelda amb l'expulsió de Fran García, per doble groga. Però coses del futbol i, d'igual manera que li ha passat als futbolistes de l'Atzeneta, l'expulsió ha donat ales als visitants. Anacker ha estat encertat en una bona jugada dels valencianistes que ha liquidat González amb gran resposta del porter brasiler.
I com que hui l'autoria del gol era compartit, Fran Navarro ha posat les taules al lluminós després de superar a Anacker quan el rellotge arribava als 30 minuts de la segona part. Els darrers minuts han estat d'aproximacions perilloses a les dues àrees. Gonzaléz ha estavellat el cuiro al travesser mentre que Cristian Gutiérrez ha vist com l'àrbitre murcià li invalidava un gol per considerar que este havia traspassat la línia de fons. I en el darrer sospir del matx, Anacker ha salvat al seu equip amb una gran intervenció.
Al remat, empat a dos en un encontre on tot es pot considerar extraordinari i singular, tant en l'aspecte social com esportiu. L'Atzeneta UE i el seu poble hui han començat a escriure una història amb lletres d'or. Llarga vida a este somni!

Fitxa tècnica

Atzeneta UE: Anacker , Carles  (Paco Sáez 89’), Enrique José , José Manuel , Ferreres , Moscardó, Lolo Ivars (Nemesio 71’), Christian Albert (Cristian 77’), Ayo  (Sergio Martínez 89’), Serra i Alex Chico  (Esteve 77’)

Valencia-Mestalla: Bernard, Guillem Molina, Iván Muñoz (Joseda, m. 46). Sibille, Facu, Adri Gómez, Nacho Muñoz (Carlos González m. 62), Hugo González (Fran Pérez, m. 92) , Facundo García, Gonzálbez  (Alemañ, m. 62) i Fran Navarro.

Gols: 0-1 Fran Navarro (8) 1-1 Javi Serra (29’) 2-1 Javi Serra (55’), 2-2 Fran Navarro ()

Àrbitre: Fulgencio Madrid Martínez (murcià) 2. Ha amonestat als locals Lolo Ivars, Alex Chico i als visitants Iván Muñoz i Fran Navarro. Roja directa a Kike Ferreres (min 32) i doble groga per a  Fran García (56’)

El Regit: 350 espectadors. Totes les entrades venude. S’ha guardat un minut de silenci per Bernardo España “Españeta”