L’Alcodiam diu adeu a la lliga regular amb una derrota davant el CH Caldes (4-2)

• Amb aquest resultat, l’Alcodiam acaba la lliga regular en huitena posició, igualats en puntuació amb l'Igualada (33 punts) i amb el bitllet al play-off assegurat.

Amb els resultats de l'última jornada de la Parlem Ok Lliga, l’Alcodiam acaba la lliga en huitena posició igualats a 33 punts amb l'Igualada i es prepara per a la lluita pel títol en el play-off.

L’Alcodiam no ha pogut complir amb el seu objectiu final d'obtindre la millor classificació de la història del club en la màxima categoria nacional d'hoquei patins, però acaba la lliga amb els deures complits.

Els de Pastor, malgrat haver-se topat amb el CH Caldes aquest diumenge 30 d'abril a domicili, jugaven amb la tranquil·litat de tindre la plaça del play-off assegurada, mentrestant, el conjunt local necessitava guanyar si o si la trobada per a poder lluitar pel títol.

Així doncs, i, amb dos propòsits diferents, el partit entre el CH Caldes i el P.A.S Alcoi ha sigut intens i emocionant de principi a final.

Tots dos equips han començat el partit amb gran intensitat, encara que el domini l'ha portat el conjunt local. En diverses ocasions el marcador podria haver-se posicionat a favor del CH Caldes, però Guiri ha frenat els tirs de Roger Presas i Cristian Rodríguez. Malgrat aquests primers intents, ha sigut l’Alcodiam el que ha trencat el gel amb un gol de Biel Pujadas. Caco Ceschin, amb un tir llunyà, li ha posat en safata la bola a Pujadas que, amb un tret ras ha posat el 0-1 als tres minuts de la trobada. El gol no ha “despertat més” a cap dels dos equips i tot s'ha mantingut com estava, amb tots dos conjunts intensos, molts tirs i sense cap esdeveniment interessant fins al minut 12.

Ivan Morales i Gonzalo Pérez han aprofitat un contraatac i, l'asturià ha encertat a porteria col·locant així el 0-2 en el marcador.

Els de Pastor, amb un avantatge de 2, s'han mostrat còmodes en els següents minuts, mentre que els locals, veient el perill, han estret de manera lleugera. Les ocasions de més perill per part dels locals han vingut per part de Xavier Guirri i Marc González, però sense res més a destacar. Amb aquest resultat favorable als blaugranes ha arribat el final de la primera part.

Els locals han eixit amb fam de gol en el segon temps i el partit s'ha animat en tots els sentits. Amb ànsies d'aconseguir la victòria, el Caldes ha marcat el seu primer gol de la jornada per falta directa provocada per una caiguda a la vora de l'àrea, que ha llançat Marcos Blanque (1-2). Això ha animat encara més la trobada i la tensió ha anat “in crescendo”, fins que Marcos Blanque, de nou, ha tornat a sorprendre a Guiri i ha marcat el gol de l'empat.

Amb el partit totalment igualat tots dos equips han optat per arriscar amb tirs llunyans, però els nervis han pogut amb tots els jugadors de la pista, i cap ha encertat.

A escassos minuts del xiulet final, ha arribat la desena falta directa a favor de l’Alcodiam, que ha regatejat Formatjé sense èxit. I, en l'últim minut ha arribat el desenllaç fatídic. Primer Marcos Blanque feia el seu propi hat-trick i, 20 segons més tard, el seu company Marc González, marcava el 4-2 amb el qual ha finalitzat l'últim partit de la lliga regular 22/23.

Gols: Biel Pujadas i Gonzalo Pérez