L’Alcodiam diu adeu a la temporada 22-23 amb una ajustada derrota contra el Barça (3-4)

Plantilla Alcodiam 22/23. Alcoydeportivo
  • Amb el cap ben alt, bona imatge i aclamats per l'afició van donar per la temporada realitzada.

L’Alcodiam conclou el curs 22/23 després de caure en el segon partit de play-off contra el Barça. Els de Pastor van lluitar fins al final, però el conjunt barceloní els va avantatjar 3-4. En finalitzar el partit el club i l'afició es van acomiadar de cinc dels seus: Marc Grau Blanquer, Tutti Baieli, Ivan Morales, Biel Pujadas i Antonio Reina.

L’Alcodiam acaba un curs més amb el cap ben alt. Després de complir amb l'objectiu d'acabar la temporada en posicions de play-off i obtindre el bitllet per a jugar l'any que ve a Europa, el P.A.S Alcoi només havia de gaudir i competir els seus últims partits del curs davant el Barça en la lluita pel títol.

Jugar contra el líder absolut de la lliga regular no és senzill i no fa falta res més a veure el resultat de l'anada del play-off on l’Alcodiam va encaixar 11 gols. Encara així, els de Pastor confiaven en la seua pista i, creient en una segona oportunitat, van competir i van donar la cara fins al final.

El pavelló Miguel Sarasa es va omplir diumenge passat d'aficionats per a fer costat al seu equip i gaudir del que, a priori, anava a ser l'últim partit de la temporada.

L’Alcodiam va posar les coses en el seu lloc, es va mostrar ferri en la pista i va competir cadascun dels segons d'una trobada que, a mesura que avançava, s'anava posant més tibant.

El pavelló alcoià és una de les pedres en el camí de victòries del Barça des de fa cinc anys i en aquesta trobada no anava a ser menys. L’Alcodiam va fer patir al visitant i no va ser fins al minut 8 de partit quan Pau Bargalló va aprofitar la inferioritat numèrica de l’Alcodiam després de la targeta blava de Biel Pujadas, quan va anotar el primer punt. La grada es va animar i, gràcies a l'aguaite constant a porteria, Gonzalo Pérez va marcar el gol de l'empat (1-1). Poc després va arribar el 1-2, de nou per part de Pau Bargalló, amb el qual la va acabar la primera part.

Els equips blaugranes, tal com estaven disputant la primera part, van eixir pels pròxims 25 minuts amb ambició d'emportar-se la victòria. Algunes decisions arbitrals van fer alçar a la banqueta local durant el segon temps. Entre altres, destaca una falta clara que no va xiular el col·legiat quan un rival va tirar al sòl a Tutti Baieli i, sense la defensa de l’Alcodiam al complet, el Barça va aprofitar per a marcar gol (2-4). La tardana desena falta dels visitants també va generar controvèrsia tant dins com fora de la pista, perquè no va ser fins a 47 segons del final, quan l’Alcodiam va tindre l'oportunitat de retallar diferències en el marcador amb una falta directa. I així ho va fer Ferran Formatjé que, amb la seua vareta va ficar l'últim gol de la temporada 22/23.

En finalitzar el partit, el club i l'afició es va acomiadar dels quatre dorsals que no continuaran en l’Alcodiam la temporada que ve; Marc Grau Blanquer, Tutti Baieli, Ivan Morales i Biel Pujadas, i del seu preparador físic, Antonio Reina.