L’Alcodiam perd davant el Braga i diu adeu a l’Europe Cup

Braga vs P.A.S Alcoi (regidoria d'esports)
  • Ara, el conjunt blaugrana haurà de fixar la mirada en la Parlem Ok Lliga, que reprén aquest pròxim dimecres 15 de febrer davant l'Arenys de Munt.

Després de perdre a casa el passat 4 de febrer, l’Alcodiam necessitava superar als portuguesos almenys amb un gol per a arribar a la pròrroga, i amb dues per a passar directes a quarts, però els blaugrana no ho van aconseguir. El Braga va guanyar al P.A.S Alcoi en un partit igualat, on la diferència va estar definida per xicotets errors (3-2).

L’Alcodiam va eixir a la pista sabent que  s'ho jugava tot a una i no va perdre oportunitat des del primer moment. El conjunt blaugrana va ser a l'aguait de la porteria del Braga, mentre que els portuguesos van jugar amb l'objectiu de mantindre el seu avantatge de puntuació.

En els primers minuts, Formatjé va ser un dels jugadors que més va arriscar amb dos tirs directes a porteria, però el porteres rival va parar un dels seus intents, i l'altre va ser fora de la porteria.

L’Alcodiam va tindre el control absolut i no li va permetre a penes jugar al Braga. No obstant això, els portuguesos van donar un xicotet esglai al P.A.S Alcoi, quan es van fer amb la pilota sense topar-se amb cap defensa alcoiana. Per sort, els rivals no van estar encertats i el partit va continuar 0-0.

El P.A.S Alcoi va seguir amb la seua dinàmica d'atac i va continuar exercint un joc superior, amb passades meditades i sense llançar la pilota al “tun-tun”. Malgrat la superioritat de ritme, no va ser fins al minut 10 de joc quan Ferran Formatjé va marcar el primer gol de la vesprada (0-1). Amb aquest punt, l’Alcodiam igualava al Braga en la puntuació total i, si no passava res més, el partit haguera anat a pròrroga.

El resultat va tornar a perillar quan Tutti Baieli va veure la targeta blava. Per sort, Pedro Mendes es va topar amb les habilitats de Guiri i no va aconseguir marcar la falta. No obstant això, minuts més tard Antonio Trabulo va aconseguir l'empat amb el qual el Braga tornava a liderar els huitens de final (1-1) i el partit arribava al descans.

L’Alcodiam, creient encara en la remuntada, va saltar a la pista amb la mateixa energia. No obstant això, Vitor Hugo va ser l'encarregat d'estrenar la segona part amb un gol als deu minuts del seu inici (2-1). A penes mig minut més tard, l’Alcodiam va retallar de nou les diferències i Ferran Formatjé va tornar a sorprendre a Nelson Machado amb un segon tant (2-2).

A mesura que passaven els minuts, els nervis entre tots dos equips van anar augmentant i, a 20 segons del final del partit, va explotar tota la tensió acumulada. Biel Pujadas i Vitor Hugo van protagonitzar un enfrontament cara a cara, que va suposar una targeta blava per a cadascun d'ells i Lorenzo Pastor va ser expulsat amb una roja. El Braga va marcar la falta directa i el partit va finalitzar 3-2 a favor dels portuguesos

L’Alcodiam conclou així la seua aventura europea que ha estat definida per xicotetes diferències. Ara, el conjunt blaugrana haurà de fixar la mirada en la Parlem Ok Lliga, que reprén aquest pròxim dimecres 15 de febrer davant l'Arenys de Munt.

Cinc inicial: Ivan Morales, Gonzalo Pérez, Caco Ceschin, Ferran Formatjé i Guiri

Gols: Ferran Formatjé (2)