El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Alcoyano debuta amb un empat (1-1) contra l'Algesires en un partit molt vibrant

• El Collao ha respost i ha encoratjat l'equip quan Manu ha aturat un penal
  • El punt és bo: 25 minuts amb 10 i un penal en contra aturat

Els jugadors nous de l'Alcoyano (el 75%) ja coneixen el que és jugar a El Collao, i dubtem que a partir d'ara els agrade més fer-ho a La Nucia. L'afició alcoianista ha rebut i ha animat el seu equip com si fos un partit de play off. Un encontre divertit i vibrant que ha tingut de tot. gols, penals i expulsions.

Tot s'ha girat en contra entre el minut 58 i 65, quan Imanol ha vist dues targetes grogues seguides, la segona inexistent. L'àrbitre, Álvaro Rodríguez Recio, no ha estat a l'altura de la categoria, i la seua feblesa de caràcter li ha fet prendre decisions incorrectes. Expulsar a Imanol, la primera, però és que als pocs minuts, ha caigut en la xarxa dels 'listillos' de l'Algesires i ha xiulat un penal de catxondeo. En la primera part ja s'havia menjat un penalti claríssim sobre Lara.

Amb l'Alcoyano amb 10 i la màxima pena, la vesprada s'havia enfosquit. Però ha estat aleshores quan el flamant nou porter del Deportivo, Manu García, ha aturat el tir, endevinant totalment la direcció (la seua esquerra).

Aturar el penal no només ha salvat de la derrota l'Alcoyano, també ha servit per encoratjar el públic d'El Collao, que ha espentat tant que l'Algesires ha pegat un pas enrere i s'ha conformat amb l'empat. Per cert, feia massa temps (temps de José Juan) que no s'aturaven penals decisius.

Bona entrada

Una de les coses que més ha sorprés ha estat l'entrada a El Collao. Hi havia tanta gent com un partit de final de temporada en la qual es decideixen coses. I els xicons i xicones de les Huestes i els Ganduls han tornat per a fer soroll i animar. Molt bé.

Pel que fa a la gespa, ha recuperat prou bé respecte als darrers últims dies, i tot i que hi havia 'calbes' en la zona de lateral-gol B i lateral-tribuna, l'estat de l'herba no ha estat hui excusa per a res.

L'ambient, insistim, a El Collao ha estat molt bo, amb moltíssima més gent que altres anys en aquest punt de l'any, en agost i amb els alcoianistes encara en les platges o en les casetes.

Abans del partit, els membres de la Plataforma de defensa del Deportivo ha repartit les bufandes promeses per fer-se abonat.

Però anem ja amb el partit. Un encontre disputat amb un Algesires molt seriós i amb les coses clares. El domini del baló ha estat per a ells pràcticament durant tot el partit, sent Rodrigo Escudero el seu millor home. Precisament ell ha estat l'autor del gol al minut 14. Jugada d'estrategia: tan senzill com ara enganxar 'com venia' i lliure de marca una treta de falta.

A partir d'ací, l'Alcoyano ha reaccionat i ha tingut 4 ocasions prou clares. Lara, Ferni en dos moments i Mamor de cap. La més clara, la de Ferni en xutar de fora de l'àrea un baló enverinat que es collava pel pal dret de Lecho García, que l'ha treta amb una mà de sant.

La pressió del Deportivo ha tingut efecte amb el gol de Mamor en el descompte de la primera part. Només hi ha hagut d'espentar un baló centrat i medit des de banda dreta. El Collao ha embogit.

La segona part ha estat prou avorrida fins a l'expulsió d'Imanol i el panel aturat per Manu. L'eixida de Cristian Herrera i Cellou s'ha notat. Un per la seua rapidesa (ha tornat boja la defensa andalusa), i el segon perquè no s'ho pensa, a la que pot, xuta. De fet, Cellou ha tingut la més clara per al 2-1 amb un tir que finalment ha quedat fluix a les mans del porter.

A la fi, punt que sap a glòria, excel·lent ambient a El Collao (que estava net per dins) i bona imatge d'un equip fort físicament i que té moltes opcions. Ha quedat clar que la plantilla té molta més qualitat i que els relleus a la banqueta són tan bons com els titulars.