Les ontinyentines Sofía Rodríguez i Teresa Ripoll, primeres a la prova ciclista d'Ondara

Sofía Rodríguez va encapçalar la prova d'Ondara
  • Sofía Rodríguez va creuar la linea d'arribada en primer lloc
  • El ciclisme femení va tornar a donar grans alegries a la ciutat d'Ontinyent

L'esport de la bicicleta va tindre protagonisme ontinyentí en el Trofeu Ajuntament d'Ondara amb el doble triomf de Sofia Rodríguez en la categoria absoluta i sub 23 i de Teresa Ripoll en Élit, en la primera gran prova femenina de carretera al territori valencià.

La prova de ciclisme MB que va comptar amb 137 participants, estava emmarcada en la commemoració del Dia Internacional de la Dona de la localitat alacantina. La ciclista ontinyentina, Sofía Rodríguez (Sopela Women’s Team), va demostrar ser la més forta i es va imposar en solitari després d'1 hora i 53 minuts de pedaleig sota la pluja.

Inicialment, les ciclistes van haver de completar dues voltes a un circuit inicial per Sagra, Orba, Benidoleig i Ondara, on en cada pas va estar situada una meta volant. Sofía Rodríguez va puntuar en primera posició en totes dues ocasions, assegurant-se aquesta classificació secundària. En el segon pas, a més, va aconseguir fer-ho escapada al costat de la júnior catalana Lucía García (Costa Brava – Mediterranean Food). Per darrere, un reduït grup perseguidor rodava ja a pràcticament un minut de cap de carrera.

Rodríguez i García van afrontar amb relatiu avantatge la volta al circuit final que va portar a les supervivents en direcció al Verger, Rafol i Beniarbeig. Va ser en les rampes de l'alt dels Sorells, una pujada de 2’8 km amb un pendent mitjà del 5’6%, quan la sub23 del Sopela va aconseguir anar-se’n en solitari.

Ja en meta, Rodríguez va certificar el triomf amb 1’32” sobre Lucía García. El podi el va completar Paula Soler (Sopela Women’s Team), que va donar temps al grup perseguidor travessant la meta a 2’37” de la vencedora.

A més, Sofía Rodríguez es va emportar les classificacions de la muntanya i les metes volants, mentre que Sopela Women’s Team va guanyar per equips. La guanyadora de la cursa, Sofia Rodríguez va comentar al nostre diari que estava ‘molt contenta de començar la temporada i a més en casa. Va ser una cursa de quilometratge més bé curta en què les quatre components del Sopela teníem clar que havíem de controlar la carrera, en unes condicions meteorològiques complicades amb dues hores de pluja”.

Teresa Ripoll, primera en Èlit

L’altre nom propi de la cursa va ser Teresa Ripoll. L’ontinyentina del Team Farto-BTC va certificar una gran competició amb el primer lloc en la categoria Élit, després de creuar la línia d’arribada en setena posició amb un temps d’1 hora i 56 minuts. Teresa també valorava el que va ser ‘la meua primera carrera de la temporada’  marcada per ‘la mala climatologia’. Així tot ‘el nivell va ser bo, amb quatre components de l’equip del Sopela les quals van controlar la cursa” Amb Sofía escapada, es va formar un grup de cinc en la cima de l’alt dels Sorells el qual es va presentar compacte en el tram final en què Teresa va completar la cursa amb la setena plaça que li va valdre per muntar al màxim escaló de la categoria Élit. Una primera presa de contacte amb la carretera que deixa unes  ‘sensacions molt bones, tenia dubtes de com anava a anar perquè feia molt mesos que no corria, des d’agost concretament. Ara, cal provar-se en curses de major nivell on competiran altres ciclistes d’àmbit nacional, ahi ens tornarem a provar a veure què tal estem’ apuntava Teresa Ripoll.

La pròxima cita de Sofía Revert serà a Villava, el poble de Miguel Indurain. Dema dissabte es presentarà l’equip Sopela i diumenge hi haurà una cursa amb la mateixa població navarresa. Un poc més haurà d’esperar Teresa Ripoll ja que fins l’11 d’abril no tornarà a competir. Serà a la Copa d’Espanya que se celebrarà a la població càntabra de Noja.