Alcoi
El temps

L'onilenc Eusebio Cáceres es queda a les portes de la medalla olímpica a Tòquio

Eusebio Cáceres

Cáceres va realitzar un bonísim exercici, però les condicions de vent i l'atleta Tentoglou el van deixar sense medalla olímpica.

L’atleta d’Onil ha quedat quart en la final de salt de longitud dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020. Cáceres va realitzar un bon exercici, però es va quedar sense medalla olímpica.

La final de salt de longitud va estar igualada fins a l’últim moment, quan el grec Miltiadis Tentoglou va igualar al cubà Echevarría i va deixar a Eusebio fora del podio per tan sols 3 centímetres.

Càceres va ser el primer que va fer l’exercici i va alcançar una puntuació final de 8,18, quedant quart en la final de salt dels jocs de 2020. L'atleta espanyol va realitzar un boníssim concurs però el Miltiadis va fer un últim exercici que va determinar la posició de Eusebio.

Finalment va obtindre l’or el grec Tentoglou, i els cubans Echevarria i Masso la plata i el bronze respectivament.

En aquesta final, cal destacar les dubtoses condicions de vent amb les que es van puntuar als olímpics. Càceres va volar amb -0,1 de vent, mentre que Masso, instants abans, va aconseguir la seua marca amb 0,4+. Els estudis afirmen que 0,5 punts de vent equivalen a tres centímetres, el qual indica que si la final haguera tingut les mateixes condicions, pots ser la medalla seria per a Espanya.

Cáceres, després de la competició, es va emocionar i va confessar que “els atletes tenen aquestes coses, treballen, treballen i treballen per a tornar a intentar-ho”. L’atleta se’n va de Tòquio sense medalla, però amb actitud de campió.