Un espectacular Andy López lidera la primera victòria de l'Eset Ontinet en lliga EBA

Andy López va guiar al seu equip cap a la victòria. Foto: Vicent Gandia.
  • Eset Ontinet 69 SCD Carolinas 57
  • Primera victòria de la temporada del quadre ontinyentí

Primera i anhelada victòria de la temporada de l'Eset Ontinet en lliga EBA davant un rival directe com el Carolinas. Un triomf merescut per 69 a 57 en què els de Nico Sánchez van ser superiors, liderant el marcador pràcticament tot l'envit amb avantatges que van arribar fins a 12 punts.

Sols al final, els alacantins s'aproparen en el marcador per posar-li emoció a l'estrena del caseller de victòries del quadre ontinyentí. El primer quart fou de màxima igualtat com així ho reflecteix el 18-18 final. El segon va ser clau perquè els col·legials van posar terra pel mig aconseguint uns dígits que no s'havien vist en tota la temporada, amb superioritats de fins a 12 punts, arribant al temps de descans amb un esperançador 39-29. Els ontinyentins van saber gestionar les comoditats del marcador i van entrar en la recta final amb alguna incertesa que es va dissipar amb una bona selecció de tir i una defensa contundent, deixant el marcador amb un aclaridor 69-57.
Un triomf, curiosament en un dels pitjors dies de l'equip des del perímetre, 4 triples de 21 intents, números inusuals des de l'arribada de la KKM (Kilian, Kadasi i Matias) Però sobre la pista del Pavelló es va veure un equip compacte, sabent el que calia en moltes fases del partit i sobretot, liderat per un incommensurable Andy López.

Gran Andy López

El jugador alcoià va signar el millor partit de la temporada amb 26 punts i una valoració de 33, omnipresent en les jugades d'atac i defensa del quadre blanc-i-blau. Un triomf que el mateix pivot del sènior masculí del Martínez Valls catalogava de 'molt important de cara a la segona fase. Pense que la necessitàvem, però les victòries no cal esperar-les, cal anar per elles' reflexionava un Andy que ha reconegut que al vestidor 'sabíem que aquest partit anava a ser molt complicat i hem lluitat fins al darrer minut i quan faltaven cinc, l'actitud de treball de l'equip s'ha notat. Hem jugat molt ordenats, ja que en este equip tenim la sort de tindre uns bases que saben organitzar i cal seguir així'. Sobre l'actuació personal davant el Carolinas, el MVP del matx s'ha llevat un pes de damunt reconeixent que 'ja tocava. Feia setmanes que no m'eixien les coses, fallava molt baix de la cistella, però esta vegada m'ha entrat tot, he tingut sort i estic molt content'.

Els anotadors de l'Eset Ontinet foren els següents: Andy (26) Kilian Riverol (14) Kadasi (9) Matias Boho (8) Felix Climent (6), Pepe Soriano (3) Alberto Alemán (2) Quique Pérez (1)

Sense temps a descansar, els ontinyentins tornen a jugar demà diumenge a les 12 del migdia davant UCAM Múrcia, un altre dels rivals directes al qual s'ha de doblegar, ja que com diu Andy López 'hem de traure'l com siga. Juguem davant un equip de gent jove, amb molt de ritme, per la qual cosa serà una confrontació molt complicada'.

Després del duel a Múrcia a l'Eset sols li quedarà un encontre abans d'encetar la segona fase. Serà davant el Gandia que en un principi estava assignat per a dissabte 27 de febrer a les 18.30, però sembla que el conjunt de la Safor s'ha negat a jugar en l'esmentada data.