- Faraón Llorens, juntament amb l'arquitecte Santiago Calatrava, són els únics espanyols que han rebut aquest reconeixement internacional.
Faraón Llorens, actualment catedràtic de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial i director de la càtedra Santander-UA de Transformació Digital ha sigut reconegut per “la seua aportació a l'ensenyament de l'enginyeria amb projecció internacional”.
Llorens ha rebut la Leonardo da Vinci Medal, un premi que atorga la European Society for Engineering Education (SEFI) en reconeixement “a les persones que han fet una aportació a l'ensenyament de l'enginyeria amb projecció internacional”.
El professor, és el segon espanyol que rep aquest reconeixement que, fins ara i des que es va instaurar en 1986, només havia reconegut la trajectòria d'un altre professional de la mateixa nacionalitat, l'arquitecte Santiago Calatrava.
Sobre Faraón Llorens
L'alcoià és Diplomat en Professorat d'EGB per la Universitat d'Alacant (1982), Mestre de Valencià pel Gabinet d’ús del Valencià (1988), Llicenciat en Informàtica per la Universitat Politècnica de València (1993) i doctor Enginyer en Informàtica per la Universitat d'Alacant (2001). Des de gener de 1994 està vinculat a la Universitat d'Alacant i, actualment, és Catedràtic de l'Escola Universitària de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial.
Des de la seua incorporació a la Universitat d'Alacant, ha ocupat diferents càrrecs de direcció, entre els quals es troba subdirector del Departament de Tecnologia Informàtica i Computació (1996-1997), subdirector del Departament de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial (1997-2000), Director de l'Escola Politècnica Superior (2000-2005) i Vicerector de Tecnologia i Innovació Educativa (2005-2012). Actualment és el Director de la Càtedra Santander-UA de Transformació Digital.
Durant tots aquests anys d'experiència professional i continu aprenentatge, Faraón ha rebut altres premis com són el Reconeixement al Mèrit Institucional AFEME 2017 concedit per l'Associació de Facultats Equatorianes de Ciències Mèdiques i de la Salut (AFEME); el premi “AENUI a la Qualitat i Innovació Docent 2013”, concedit per l'Associació d'Ensenyants Universitaris de la Informàtica; o el premi “Sapiens 2008 al Professional”, concedit pel Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana.