El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’IES Enric Valor de Castalla guanya la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives s’adreça a l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat (i equivalents) i cicles formatius d’entre 15 i 18 anys

El centre guanyador representarà a la Universitat d'Alacant en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives. L'equip finalista ha sigut l’IES Luis García Berlanga de Sant Joan d'Alacant.

La Universitat d’Alacant (UA) ha celebrat la fase local classificatòria de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2022 de la Xarxa Vives. En aquesta edició han participat 10 equips de 7 centres docents de l’Alacantí, l’Alcoià i la Marina Baixa: l’IES Agost, l’ IES Luis García Berlanga de Sant Joan d'Alacant, l’IES Maria Blasco de Sant Vicent del Raspeig (l'Alacantí), l’IES Pare Vitòria d’Alcoi, l’IES Enric Valor de Castalla, l’IES Fray Ignacio Barrachina d’Ibi (l'Alcoià) i l’IES Altaia d’Altea (la Marina Baixa). En total 50 alumnes acompanyats per un docent que ha fet de capità o capitana.

El guanyador ha resultat ser  l’IES Enric Valor de Castalla, mentre que l’equip finalista ha sigut un dels dos equips representants de l’IES Luis García Berlanga de Sant Joan d'Alacant. El millor orador ha sigut Gerard Dueñas Miró. El centre de Castalla representarà la Universitat d’Alacant en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 30 de març a l’1 d’abril a la Universitat Autònoma de Barcelona.

El tema sobre el que es debatia era: ‘Cal posar límits a la ciència?’ Cada debat ha tingut una duració de 32 minuts.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives s’adreça a l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat (i equivalents) i cicles formatius d’entre 15 i 18 anys, de la Franja de Ponent, Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Andorra, Catalunya Nord i Sardenya. L’objectiu de la competició és millorar les habilitats comunicatives dels alumnes participants i fomentar l’adquisició de competències transversals, com la seguretat, el treball en equip, la creativitat, la documentació, l’anàlisi, la construcció d’un discurs i la planificació i presa de decisions. A més, la lliga proveeix al professorat d’una eina d’innovació docent i crea un espai de col·laboració entre els nivells d’educació secundària i superior.

El jurat de la competició, format per professionals experts de diversos camps de coneixement, ha tingut en compte en la seua valoració capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa de les intervencions, la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i posada en escena. Els equips participants en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats han treballat la preparació dels debats durant aquest curs a l’aula, el que reforçarà competències transversals com el treball en equip o les habilitats d’oratòria en l’alumnat.